Aan- en/of verbouwen

Welkom bij Alles over wonen in Utrecht!

Het informatieplatform van HJ Makelaardij voor wonen in en rond Utrecht

Aan- en/of verbouwen
Heb je net een nieuw huis gekocht en ben je van plan om te gaan verbouwen of misschien zelfs de woning uit te bouwen? Het kan zijn dan je hier een vergunning voor nodig hebt, zeker als je iets aan de buitenkant van de woning wil veranderen. Het is daarom belangrijk om voor dat je begint even te checken of je een vergunning nodig hebt of niet.

Daarnaast is het goed om te weten dat, zelfs als je vergunningsvrij mag (ver)bouwen er een hoop regels zijn van de overheid waar je je aan dient te houden. Deze regels zijn terug te vinden in het bouwbesluit. Tevens zijn er een aantal publieksbrochures van de overheid die informatie bieden over specifieke onderdelen. Ben je niet zeker van je zaak? Laat je dan adviseren door een architect of een aannemer.

Bouwen en verbouwen in de gemeente Utrecht
Naast de landelijk geldende regels kunnen gemeente ook regels opleggen voor het bouwen en/of verbouwen van woningen, kijk daarom ook altijd even op hun website, zodat je niet achteraf voor verrassingen of extra kosten komt te staan.

De gemeente Utrecht heeft alle informatie over bouwen en verbouwen in de gemeente op hun website staan. Wil je weten of je een vergunning van de gemeente Utrecht nodig hebt voor de verbouwing? kijk dan hier

Subsidies
Ben je van plan om je nieuwe huis energiezuiniger te maken? dan kan je hiervoor wellicht een subsidie krijgen van de overheid. Klik hier voor meer informatie over subsidies en de voorwaarden die hier voor gelden.

© HJ Makelaardij

HJ Makelaardij

www.HJMakelaardij.nl

Telefoon:
06 – 14 88 88 33

Email:
Willem@HJMakelaardij.nl