Huurwoningen

© HJ Makelaardij

Regelmatig krijgen wij vragen over hoe je het makkelijkst aan een huurwoning kunt komen in Utrecht. Nu zijn we natuurlijk een makelaar voor koopwoningen, maar toch willen we jullie op weg helpen.

Huurwoningen kun je onderverdelen in sociale huurwoningen, waar je alleen mag wonen als je voldoet aan bepaalde voorwaarden en particuliere huurwoningen. Een bijzondere categorie zijn studentenwoningen, waar je alleen terecht kunt als je studeert.

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning kun je het best informatie opvragen bij Woningnet. Zij kun je zeggen of je voldoet aan de voorwaarden en of je een urgentieverklaring kunt krijgen.

Studentenwoningen worden verhuurd door SSH, de woningcorporatie voor studenten. Maar je kunt ook zoeken op websites als: Kamernet, kamers.nl, Kamernodig, Kamersutrecht. In augustus zoeken alle eerstejaars een kamer, dus als je dan pas met zoeken begint ben je waarschijnlijk te laat om nog een leuke kamer te bemachtigen.

Internationale studenten die tijdelijke woonruimte zoeken kunnen terecht bij SSHXL shortstay.

Ben je afgestudeerd? Schrijf je dan in bij Woningnet of Jebber.

Kom je niet in aanmerking voor sociale huur, dan kun je je inschrijven bij woningcorporaties of particuliere verhuurbedrijven.

Denk eraan dat je je binnen 5 dagen moet inschrijven bij Burgerzaken van de gemeente Utrecht. Neem je Burgerservicenummer mee. Deze verplichting geldt ook voor (internationale) studenten.