Heb je kinderen?

Heb je kleine kinderen? Dan kan een goede school in de buurt van je huis een belangrijke woonwens zijn. Je wilt immers dat je kinderen dichtbij huis hun vriendjes hebben, zodat je niet elke keer op en neer moet rijden.
In de meeste wijken is er wel een basisschool te vinden. Op de site van de PO-raad staat een lijst waarop je op postcode naar basisscholen kunt zoeken. Ze houden ook een ranglijst bij waarmee je scholen kunt vergelijken met elkaar. Bovendien kun je  op levensovertuiging of onderwijsconcept zoeken.

Middelbare scholen zul je niet zo snel in een woonwijk vinden. Ze hebben een veel groter ‘verzorgingsgebied’. De meeste staan ergens in het centrum en hebben een goede bereikbaarheid op de fiets of met het openbaar vervoer.

Basisscholen

Utrecht heeft 110 basisscholen. Een overzichtelijke kaart met alle basisscholen in Utrecht is te vinden op de site Scholen op de kaart van de PO-Raad.

Wil je weten welke scholen er in een bepaalde wijk staan? Zoek dan op postcode op de kaart.

Verder wil je misschien weten of er scholen in de buurt zijn die onderwijs aanbieden volgens een bepaalde levensovertuiging of een bepaald onderwijsconcept.

Vergelijking van alle basisscholen in Utrecht

Middelbare scholen

Er zijn 29 middelbare scholen in Utrecht.

onderwijstype:

Ook deze kun je op de kaart en op postcode opzoeken.

Leuke grafieken over alle middelbare scholen in Utrecht.